Dinerkaart Boteco Lucio

Diner

Hapjes voor bij de borrel

PETISCOS … E POR FALAR EM SAUDADE, ONDE ANDAM VOCÊS… (VINICIUS DE MORAES)
Kabeljauw beignets (glutenvrij) € 5,80
Hartig taartje (empadinha) van prei (vegetarisch) € 5,80
Chorizo Iberico met gebakken yucca (glutenvrij) € 5,90
Bobó van garnalen, een heerlijke gerecht van Afrikaanse oorsprong, zeer bekend in het deelstaat Bahia. Het is een puree van yucca met palmolie (dendê), peper en garnalen. (glutenvrij) € 9,00

Soep van de dag

Vegetarisch (raadpleeg het krijtbord of onze bediening) € 7,00

Salades

Miscelânia de sabores e cores, salade van rosbief met geroosterde uien en Parmezaanse kaas € 10,00
Gegrilde garnalen salade, meloen, zwarte olijven en peterselie € 10,00
Gemengde salade met quinoa en palmhart, vegetarisch € 10,00

Vlees

À PROPÓSITO: NOSSAS CARNES NÃO SÃO FRACAS
Picanha Boteco Lucio, mals gegrild rundvlees in zeezout gemarineerd geserveerd met de groenten van de dag, “dwergbanaan” (banana da terra), gebakken yucca en aardappelen € 19,50
Belem do Pará Alcatra, gegrilde rump (rode angus) op een bedje van verse en gedroogde tomaten saus, dunne gesneden courgette (spaghettini) met een saus van Brazil Pará kastanjes en een scheutje cachaça (suikerriet distilaat, vergelijkbaar met witte rum) € 20,00
São Paulo, Picadinho de Mignon, mals runderhaas (filet mignon) in stukken, risotto en pompoen puree € 19,50
Porto Alegre, Bife de Chorizo, aardappel uit de oven, chanttilly truffel en roze peper € 22,00
Belo Horizonte, lamsrack met baroa aardappelpuree met gereduceerde passievrucht saus € 21,00
Feijoada Boteco Lúcio (het nationale Braziliaanse gerecht), smaakvol stoofgerecht met zwarte bonen, verschillende soorten vlees geserveerd met Braziliaanse kool (couve), sinaasappel, cassavemeel (farofa) en witte rijst. De feijoada is geliefd onder alle sociale klassen in Brazilië. Het is eten in een feestelijke en gemoedelijke sfeer €19,50

Vis

NOSSA JANGADA VAI SAIR NO MAR… UM PEIXE BOM, EU VOU TRAZER… (DORIVAL CAYMMI)
Copacabana, zwaardvisfilet in sinaasappelsaus met gember, wilde spinazie, en gegrilde palmhart € 20,00
Ipanema, roze tonijn gegrild met kruidenboter en diverse groenten € 20,50
Baixo Leblon Feijoada de frutos do mar, heerlijke stoofpot van zeevruchten, witte bonen, garnalen met tijm en laurier, inktvis, zeeduivel. Met witte rijst en farova van cassave en palmolie € 22,00
Bahia de Todos os Santos Moqueca, stoofpot van vis en garnalen geserveerd met gebakken wilde spinazie, witte rijst en pirão – vis- bouillon met cassave meel – (glutenvrij). De stoofpot Boteco Lucio bevat ingrediënten van de traditionele Bahiaanse visschotel, maar met mildere kruiden. De culinaire specialiteiten uit Bahia (rond de kust van Salvador), met de unieke smaakvolle ingredienten, kruiden en creativiteit zijn geïnspireerd door de Afrikaanse keuken € 22,00

Vegetarisch

… EU ERA CARNÍVORO POR EDUCAÇÃO E VEGETARIANO POR PRINCÍPIO (MACHADO DE ASSIS)
Risotto van biologische champignons en truffels met Parmezaanse kaas en wilde spinazie € 19,00
Witte bonen met tijm en laurier, paprika en aubergine, geserveerd met quinoa € 19,00

Menu van de chef

ENTRADAS COM ALGUMAS SAÍDAS.
Voorgerecht + hoofdgercht+ nagerecht. Overleg met de bediening over de samenstelling € 30,00

Extra porties

Rijst, groenten van de dag, frietjes of gebakken yucca € 3,80

Nagerechten

COM AÇÚCAR, COM AFETO FIZ TEU DOCE PREDILETO… (CHICO BUARQUE)
Crème Brûlé van pompoen met kokos-ijs € 4,50
Tapioca pudding (gedroogde manioc wortel) lichte pudding met veel zorg bereid, fluweelachtige stroop, zonder al te veel zoetigheid € 4,50
Braziliaanse lemon pie van Boteco Lúcio, citroentaart geserveerd met vanille ijs € 4,50
Natte chocolade cake, gevuld van quindim (kokos-pudding) geserveerd met vanille-ijs en warme chocolade € 6,50

Waar mogelijk maakt Boteco Lúcio 91 gebruik van biologische producten. Onze gerechten komen nog beter tot hun recht met zorgvuldig uitgekozen wijnen: onze voorliefde voor Braziliaanse geuren en smaken samen met Nederlandse producten van hoge kwaliteit.