Biografie Lúcio

Even voorstellen: chef-kok Lúcio Fiuza (1965)

Een goede afkomst verloochent zich niet, en ook al is Lúcio sinds 1997 in Nederland, zijn hart gaat nog steeds uit naar de Braziliaanse keuken.

Al op zijn zestiende toog hij naar Copacabana, in het Zuiden van Rio de Janeiro.

Copacabana… bij wie gaat bij het horen van die naam de gedachte niet uit naar zwoele nachten aan het beroemdste strand van Rio, waar de bossa nova tot het ochtendgloren doorklinkt?
Lúcio was voorgoed gegrepen door de culinaire wereld en de daaraan verbonden gastvrijheid.

Nadat hij in Rio zijn professionele koksopleiding had voltooid, werkte hij vervolgens in Venezuela en El Salvador waar hij de befaamde Ipanema Grill leidde.

Vanaf 1997 werkte Lúcio in Amsterdam als chef de cuisine in o.m. Brasserie Keijzer en het Pulitzer Hotel. Eind 2011 opende hij de deuren van Boteco Lúcio 91, waarmee zijn grootste culinaire droom in vervulling ging.