Trio Sefardo Espagnol

Bij Boteco Lúcio 91 DeLucious Theater

vrijdag 4 en 18 april 2014

postersefardo

Trio Sefardo Espagnol brengt Sefardische Muziek met Spaanse, Joodse en Arabische invloeden:

Zang, viool en gitaar – melancholie en passie – muziek recht uit het hart!

Reserveer snel uw diner en geniet van een bijzonder optreden!

020 664 1620

www.botecolucio91.nl
https://www.facebook.com/botecolucio91

(Symbolische bijdrage 5 euro)

Nelleke Nieuwboer-zang
Mateo Alvarez-gitaar-zang
Elizabeth Liefkes-viool-zang

sefardo

Sefardische muziek vindt zijn oorsprong in de Joodse gemeenschap in het middeleeuwse Spanje.

Rond 1492 echter worden de Joden Spanje uitgezet en wijken zij uit naar Marokko, Turkije, Griekenland, maar ook naar Argentinië. De muziek wordt in het nieuwe land nog meer een middel tot expressie: lief en leed, melancholie en menselijk drama klinken door in de ’alma’, de ziel van de muziek, recht uit het hart.
Zo kreeg de Sefardische muziek in ieder ‘gastland’ een andere kleur. De melodieën werden mondeling, van generatie op generatie overgedragen. Daardoor is veel van de originele muziek verloren gegaan.
In de zeventiger jaren zijn door de Amerikaans-Joodse zangeres Judy Frankel talloze nog bestaande melodieën verzameld en vastgelegd op de plaat.
De Sefardische muziek hield tot op de dag van vandaag zijn muzikale en poëtische zeggingskracht door de kruisbestuiving tussen Spaanse en andere Mediterrane culturen.

Trio Sefardo Espagnol, dat op 4 en 18 april optreedt in Boteco Lúcio brengt een kleurrijk programma van Zuid-Europese en Sefardische muziek met Spaanse, Joodse en Arabische invloeden. De intensiteit spreekt vanuit de ‚alma’, de ziel van de muziek vol passie en melancholie.
Trio Sefardo Espagnol inspireert zich op de Sefardische research van Judy Frankel en het Spaanse erfgoed van Federico Garcia Lorca, en maakt zelf ook nieuwe arrangementen.